Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2007 12:41 - Сказание за Киево-Печерска икона на Божията Майка „Успение" - Празнува се на 3/16 май и 15/28 август.
Автор: miraculousreligion Категория: Изкуство   
Прочетен: 35572 Коментари: 53 Гласове:
0

Последна промяна: 23.08.2007 10:19


Киево-Печерска икона на Божията Майка „Успение"  -  Празнува се на 3/16 май и 15/28 август. 

image


       През годините на немско-фашистката окупация във взривения Успенски събор на Киево-Печерската лавра се е намирала чудотворната икона на Киево-Печерската Богородица „Успение". По благочестивия обичай на Югозападна Русия (спазван и досега, например в Почаевската лавра), главната храмова светиня, иконата „Успение", е била закрепена на копринени шнурове над царските двери на иконостаса на съборния храм и след служба е била спускана за молещите се зад аналоя, а след това отново е била издигана нагоре, представяйки сякаш видимо подобие на действието на Божествената благодат и милосърдие. 
image
        Историята на чудотворната Киево-Печерска икона датира от зората на руското Православие. Тогава преподобните отци, основателите на руското монашество Антоний и Теодосий, са събирали в пещерите на брега на Днепър благоговейна войска от подвижници. А Божията Майка, Която била избрала техния манастир за Своя земна обител, за трета Своя земна обител, за трета Своя земна градина (да припомним, че първи Неин жребий е станала Иверската земя, вторият - Света Гора, а четвъртият земен жребий на Небесната Царица ще стане Дивеевската обител), свидетелствала с големи и неизказани чудеса за Своето благоволение към обитателите на киевските пещери и като укрепила духовно обителта, пожелала да въздигне тук за Себе Си и дивен храм, невиждан преди това по славянските земи.
      По това време на служба при благоверния княз Ярослав постъпил варяжкият княз Шимон, който по застъпничество на Божията Майка бил чудесно избавен от смърт на бойното поле. При една буря в морето Шимон видял чудесно явление на някаква дивна църква. След това се чул глас, който му заповядал да донесе в Рус и да предаде в Печерската обител скъпоценния венец и пояс, които някога украсявали Разпятието, направено от бащата на княз Шимон. А освен това било наредено този златен пояс да бъде избран за мярка при строителството на Успенския събор, двадесет пояса широчина, тридесет - дължина, и петдесет - височина. Като отишъл в Киев, Шимон връчил пояса на преподобните отци Антоний и Теодосий и им рекъл:
      - Ето мярката за основите на бъдещата църква.
През 1075 година в Киев пристигнали от Цариград четирима изкусни майстори строители и разказали на Печерските старци за видението, което били видели във Византия. Веднъж при изгрев слънце при всеки от тях дошли благообразни юноши със следната покана: 
       - Царицата ви вика във Влахерна.
      Строителите незабавно отишли във Влахерна по едно и също време, срещнали се там и научили един от друг, че били чули еднаква покана от Небесната Царица. И Тя им се явила, заобиколена от сонм Небесни Сили, и им заповядала:
       - Искам да Си построя църква в Рус, в Киев. Вземете със себе си злато за три години и заминете да строите.
    Строителите й се поклонили и промълвили:
       - Господарке! Заповядваш ни да отидем в далечна чужда страна, в която никога досега не сме ходили. При кого да отидем там?
       Божията Майка им обяснила:
      - Изпращам ви при живеещите там Антоний и Теодосий. 
      И веднага строителите с очите си видели двамата печерски подвижници.
     - Антоний само ще ви благослови - продължила Пречистата - и скоро ще отиде във вечния покой, а Теодосий ще го последва на втората година. Така че вземете злато в изобилие и тръгвайте на път. Ще ви възнаградя така, както никой не би могъл. Ще ви дам това, което око не е виждало, ухо не е чувало и на човека на ум не е идвало - Аз Сама ще дойда в построената от вас църква и ще живея в нея.
         Владичицата дала на потресените майстори строители мощи от седем свети мъченици и им наредила да ги положат в основите на бъдещия храм, а след това им показала видение на голямата църква, за да запомнят нейните размери и очертания. Майсторите попитали:
       - Господарке, на кого желаеш да бъде посветен храмът?
     Небесната Царица отговорила:
     - Нека църквата да бъде Богородична. 
      И им връчила икона „Успение на Пресвета Богородица" с думите:
      - Нека тази икона да бъде игуменията на манастира.
      След този разказ всички прославили Бога и Майка Му.
     Преподобни Антоний рекъл на цариградските гости:
      - Чудо! Спасителят ни удостои с голяма благодат. Явилите ви се юноши са били пресветли Ангели, а само Бог знае точно по какъв начин Божията Майка ви е показала вида на нашите лица с Теодосий. Благословени да са идването ви и добрата ви спътница - честната икона на Владичицата Богородица.
       Такъв е чудесният произход на безценното съкровище на Киевската лавра - Успение".
        Големи чудеса придружавали и цялото строителство на съборния храм „Успение на Пресвета Богородица". За да узнаят мястото, където трябвало да бъде построен, преподобните Антоний и Теодосий измолили от Бога да им даде специален знак. Една сутрин цялото място, където после построили голямата църква, се оказало сухо, докато наоколо била паднала роса. Следващата нощ чудото се повторило, само че обратно - росата покрила само мястото на бъдещия храм. По молитвите на преподобните върху измерената с пояса на Шимон площадка паднал огън от небето и направил вдлъбнатина, подобна на ров.
        В основите на съборния храм поставили мощите, връчени на майсторите от Самата Владичица. По време на строителството, както била предрекла Божията Майка, отначало починал преподобният Антоний, а на втората година, когато основите на храма вече били издигнати, починал и Теодосий. Чак при третия игумен, блажения Стефан, храмът бил завършен и освещаването му било придружено от големи чудеса.
      Намиращата се в него света икона оставала невредима при всички бедствия, които сполетявали Киев и неговата лавра. През 1677 години обиколили с иконата „Успение" града и турците отстъпили от стените му. През 1712 година цар Петър поискал от светата икона благословение за Полтавската битка. През 1812 година чудотворната икона защитила града от нашествието на Наполеоновата армия.
         На иконата Божията Майка е изобразена като починала на одър. До одъра има Евангелие. До главата и нозете на Пречистата има по петима апостоли. Първовърховният апостол Петър стои с кадилница до главата й, а апостол Павел се е привел отляво при нозете на Царицата. В средата на одъра Спасителят приема в ръцете Си душата на Божията Майка.
Не е известно, чии ръце са нарисували това изображение на заминаването на Пречистата за небето. По-важно е друго - Самата Тя го е държала в дланите Си, когато е поръчала на четирима майстори строители да занесат иконата на Влахерна в Киев. Преподобните Антоний и Теодосий са приели светата икона, мнозина светии и стотици хиляди обикновени богомолци от всички краища на Велика, Малка и Бяла Рус и от други православни земи са я целували благоговейно и са й се покланяли.
        „Радвай се, Зарадвана, Която и в успението Си не ни изоставяш" - са пеели пред тази икона много поколения руски поклонници. И днес Небесната Царица невидимо пребивава в третия от земните Си жребии, запазвайки Киево-Печерската лавра с възродения от руините съборен храм като крепост на истинското руско Православие сред морето от църковни разпри и ереси. 

                Тропар, глас 1
       В раждането си запазила девството, в успението не си оставила света, Богородице; преминала си в живота Ти, Която си Майка на Живота, и с Твоите молитви избавяш от смърт душите ни. 

                  Молитва
       О, Пресвета и Пренепорочна Дево Богородице, наша Печерска похвало и украшение, покрове и застъпничество, истинска Владичице на избрания Твой жребий! Приеми нас, недостойните Твои раби, които с вяра и любов принасяме убого моление пред чудния Ти образ. Посети милостиво греховния ни живот, като го просветляваш със светлината на покаянието. Осени ни, обременените с много скърби, с Твоята небесна радост, и ни удостой винаги да Те прославяме в мир и благочестие в Печерската обител и тук без порок да изминем пътя на живота си и с Твоя помощ да достигнем вечно веселие в светлостите на светите и богоносни наши отци Антоний и Теодосий и на всички печерски преподобни и с една уста и едно сърце да възпяваме Теб и Предвечния Ти Син, и Безначалния Негов Отец и Пресветия, Всеблаг, Животворящ и Единосъщен Негов Дух във вечните векове. Амин.Тагове:   август,   май,   майка,   успение,   икона,


Гласувай:
0
0Спечели и ти от своя блог!
1. deninosht - !:)
14.08.2007 13:06
prekrasno!:)

pozdrav!:)
цитирай
2. tera - Много интересно!
17.08.2007 09:54
Поздрави :)))
цитирай
3. анонимен - Ivan Carevich i Seriy Volk
07.07.2011 10:52
<b><a href=http://3bogatirya.ru/konkursyi/kseniya-kruglaya-vverh-nogami/>иван царевич группа скачать бесплатно</a></b>

<b>Иван Царевич и Серый Волк</b>
<a href=http://3bogatirya.ru/>http://3bogatirya.ru/ </a>
http://www.youtube.com/watch?v=AqoVkj-ixss&feature=player_embedded
цитирай
4. анонимен - Добрый день! пользователи miraculousreligion.blog.bg
09.07.2011 18:31
Тот, кого хоть раз в жизни угораздило вплотную познакомиться с фонарным столбом, по опыту знает, что любая скорость, превышающая ноль километров в час, уже опасна для жизни.
<a href=http://eogli.org/фильм-Семейный-(7).html>Фильмы Семейный</a>
цитирай
5. анонимен - I am final, I am sorry, I too would like to express the opinion.
09.07.2011 19:29
The nice message
<a href=http://www.livejournali.com>More precisely does not happen</a>
цитирай
6. анонимен - Добрый день! юзеры miraculousreligion.blog.bg
12.07.2011 09:05
Человечество является скорее средством, а не целью. Человечество является просто подопытным материалом.
<a href=http://sexminet.net/>порно видео</a>
цитирай
7. анонимен - Some good software links
12.07.2011 09:37
Немного полезных софтин
<a href=http://religion.in.ua/uploads/posts/2009-07/intel-945gc-drayvera.php>Загрузить intel 945gc драйвера</a>
<a href=http://savva.org.ua/forum/includes/captcha/drayvera-na-canon-mf3200.php>Загрузить драйвера на canon mf3200</a>
<a href=http://izvestia.info/foto/2007/05/audio-drayvera-dlya-noutbuka.php>Скачать аудио драйвера для ноутбука</a>
<a href=http://religion.in.ua/uploads/posts/2009-07/cat-7-42.php>Скачать драйвера для встроенных модемов</a>
<a href=http://religion.in.ua/uploads/posts/2009-07/p4p800-drayver-zvuk.php>Скачать p4p800 драйвер звук</a>

<a href=http://religion.in.ua/uploads/posts/2009-07/drayver-dlya-printera-hp-3840.php>Загрузить драйвер для принтера hp 3840</a>
<a href=http://savva.org.ua/forum/includes/captcha/drayver-canon-lide-70.php>Загрузить драйвер canon lide 70</a>
<a href=http://savva.org.ua/forum/includes/captcha/mustek-drayver-2400.php>Загрузить mustek драйвер 2400</a>
<a href=http://izvestia.info/foto/2007/05/drayver-dlya-sony-ericsson-k790.php>Скачать драйвер для sony ericsson k790</a>
<a href=http://expert.ua/img/185/drayver-dlya-printera-samsung-2010.php>Скачать драйвер для принтера samsung 2010</a>
цитирай
8. анонимен - Online pharmacies, buy tramadol, buy vicodin, buy valium without prescriptions.
23.07.2011 17:19
Online pharmacies, buy tramadol, buy vicodin, buy valium without prescriptions.


<a href=http://www.pharmacyreviewer.com/?q=Tramadol&option=com_medicine&view=search>Tramadol without prescription</a>
цитирай
9. анонимен - Давайте создадим ветку цитат
26.07.2011 04:39

Ничто так не ускоряет старости, как неумеренные попойки, необузданная любовь и не знающая меры похотливость.


<a href=http://intimoceni.narod.ru/data/47.html>найдено </a>
цитирай
10. анонимен - Создадим ветку цитат?
11.08.2011 03:29

Сказать, что Шнобби обладает звериной внешностью, означало бы нанести смертельное оскорбление всему животному миру отсюда domashnee.Org
цитирай
11. анонимен - Заливаем демотиваторы дня
14.08.2011 19:59
<img>http://dematom.com/images/2010/01/06/39356-kunilingus_dokaji_svoiu_liubovi.jpg</img>

_________________
В песчаных степях аравийской земли три гордые пальмы
росли.
цитирай
12. анонимен - приколы и развлечения
17.08.2011 05:12
Здравствуйте,

Разрешите порекомендовать вам всем <a href=http://ehh.ru>портал с юмором и веселыми фотографиями</a>, чудесное самочувствие, но еще и красивая улыбка вас не оставят до конца дня.
цитирай
13. анонимен - Сувениры и подарки оптом, сувениры опт.
18.08.2011 00:38
Желая сделать приятное, Вы дарите сувениры близким людям, которые будут напоминанием о Вас. Так Вы подчеркнете свое внимание к этим людям, то, что вы о них помните, даже находясь на расстоянии. Ведь для того и существует сувенир - подарок который является напоминанием о посещенных местах, знакомствах, приятном отдыхе.
Дословно <b>сувенир</b> переводится как подарок на память.
Наш магазин с радостью поможет Вам<a href=http://odessa-suveniri.od.ua> <b>купить сувениры оптом и в розницу</b></a>. Если, к примеру, вы не знаете что подарить друзьям на какие, либо праздники, наилучшим решением будет <b>покупка сувениров</b>. Тогда вы всегда будете готовы к торжествам. Также в последнее время большую популярность приобретают стилизованные под восточную тематику сувениры. Разнообразные <b>восточные <a href=http://odessa-suveniri.od.ua>сувениры оптом и в розницу</a></b> вы найдете и сможете приобрести в нашем магазине.
Сегодня, сувениры дарятся на память не только близким нам людям или друзьям. В наше время сувениры также стали актуальны в бизнесе, например при проведении рекламных кампаний. Ведь рекламу по телевизору просто просмотрят, каталог просмотрят и отложат в сторону, а вот <b>сувенир</b> останется у Вашего клиента надолго, сочетая в себе оригинальность и функциональность, регулярно напоминая о Вашей компании. Бизнес сувенир является своего рода визитной карточкой организации. Покупка сувениров подчеркнет Ваше внимание по отношению к вашим партнерам и клиентам. Покупая оптом такие сувениры, Вы помогаете организации подготовиться к рекламной компании.

Наш магазин предлагает <b>покупку оптом</b> большого выбора бизнес сувениров по выгодной цене Вы готовы <b>купить сувениры оптом</b>? Тогда наш магазин всегда предоставит вам возможность <b>купить сувениры оптом</b>, обеспечив огромное разнообразие выбора.
цитирай
14. анонимен - частные мастера по ремонту квартир ремонт прихожей в квартире фото
20.01.2012 05:06
<a href=http://remroom.ru>ремонт лоджии в квартире</a> Ремонт и отделка помещений, комнат или домов – это насущная на сегодняшний день проблема большинства людей, решившихся, наконец, привести в порядок свой офис. Мало того, что ремонт – это процесс трудоемкий и напряженный, еще и найти заслуживающую доверия организацию, занимающуюся улучшением комнат или дач сегодня почти невозможно. Дело в том, что все меньше и меньше в России остается фирм, делающих свою работу хорошо, эффективно и недорого. <a href=http://remroom.ru>фотографии ремонта квартир</a>
Однако наша фирма является хорошим исключением из этого неприятного правила. Мы вот уже долгое время занимается ремонтом помещений, квартир, дач и еще ни разу нам не приходило от наших клиентов ни неприятных отзывов, ни каких-либо жалоб. <a href=http://remroom.ru>ремонт квартир в пушкино</a> Большой опыт наших специалистов, а также высокий профессионализм всех без исключения наших сотрудников, поможет сделать хорошо, качественно и – главное - доступно как косметический, так и капитальный ремонт. <a href=http://remroom.ru>ремонт кухни в квартире</a> Современное оборудование, новые технологии планировки и дизайна, а также индивидуальный подход к каждому клиенту и гибкая система скидок сделали нашу фирму самой успешной на сегодня организацией, оказывающей услуги ремонту и отделке офисов, комнат или загородных домов. <a href=http://remroom.ru>ремонт квартир дач</a>
<a href=http://remroom.ru>ремонт квартир</a> <a href=http://remroom.ru>ремонт квартиры</a>
цитирай
15. анонимен - Men's Health Without Depression, Viagra, Cialis, Levitra, Kamagra a36z
31.01.2012 14:38

Zoloft Pills <a href=http://www.disfunktion.net/zoloft-pills-today/#aw7x>Today Zoloft pills</a> Zoloft tablets
цитирай
16. анонимен - best hosting d36x
02.02.2012 14:54

Hosting Hawaii HI <a href=http://www.citieshosting.com/web-hosting/hawaii/hi.html#aq6h>Web Hosting in Hawaii</a> Hosting in Hawaii HI
цитирай
17. анонимен - All Best Movies - новинки кино 2012 года
19.02.2012 18:48
<img>http://allbestmovies.ru/uploads/posts/2012-02/1328625469_spisok-gromkih-premer-2012-goda2.jpg</img>

<i>Каталог фильмов
Смотрите бесплатно! Быстрая загрузка. Без регистрации. Просмотр - 1 кликом!</i>

<b>Новости Кино</b>.

Звезда волшебной саги о Гарри Поттере Эмма Уотсон, которая только закончила играть роль Гермионы, ищет новые для себя образы. Наиболее вероятно, что она сыграет главную роль в сказке "Красавица и чудовище". Это новая постановка давно известной всем картины.

Возвращение к активной работе киностудии Hammer порадует любителей фильмов ужасов. Достаточно вспомнить, что именно здесь снимались такие известные фильмы как истории о Франкенштейне, целая серия фильмов о Дракуле. Студия Hammer активно работала с 1934 года. В период с 1970 по 1979 здесь выпущено 33 фильма в жанре хоррор.

В апреле 2012 года всемирно известный режиссер Роберт Родригес приступит к съемкам «Мачете убивает». Продюсированием и финансовыми вопросами фильма займется компания Александра Роднянского AR Films. В этой части главный герой вновь борется с наркокартелем, но на этот раз ему помогает американское правительство. Сиквел обещает быть более захватывающим, а сцены борьбы более эффектными...

Подробнее читайте на <a href=http://allbestmovies.ru>allbestmovies.ru</a>

<a href=http://allbestmovies.ru/spisok-filmov-2011>популярные фильмы 2011 года список</a>

<a href=http://allbestmovies.ru/spisok-filmov-2011/1013-goda-dekabr.html>новинки кино 2011 октябрь декабрь</a>

<a href=http://allbestmovies.ru/citata-iz-filma/763-v-znachit-vendetta.html>v for vendetta цитаты</a>

<a href=http://allbestmovies.ru/soundtracks/96-alisa-v-strane-chudes-saundtrek-ost.html>ost к фильму триллеру alice 2011</a>
цитирай
18. анонимен - Общее
10.03.2012 04:28
Каждому Доброе утро! Заходите на [url=http://e2epro.com/]e2epro.com[/url] и читайте интересные статьи.
цитирай
19. анонимен - Смотреть онлайн сериалы, новинки 2012. Фильмы, сериалы и мультсериалы бесплатно!
16.03.2012 18:19
<img>http://tvforme.ru/uploads/posts/2012-03/thumbs/1331303927_video_496046.jpg</img> <img>http://tvforme.ru/uploads/posts/2012-02/thumbs/1328511646_d02d1f6f0ee9.jpg</img>

Добро пожаловать в наш онлайн кинотеатр, который содержит большую коллекцию сериалов. На нашем сайте Вы можете смотреть сериалы онлайн бесплатно, смотреть мультсериалы онлайн, смотреть лучшие сериалы онлайн без регистрации, все новинки киносериалов 2012 года. Сериалы онлайн, возможность перестать скачивать большие сериалы, состоящие из нескольких сезонов, в хорошем качестве, которые весят очень много, и начать смотреть сериалы онлайн у себя на компьютере. Вам больше не нужно ждать загрузки сериала, на TVFORME.Ru Вы можете смотреть сериалы онлайн без ожидания. На нашем сайте найдутся все сезоны популярных сериалов. У нас вы найдёте все мультсериалы онлайн, с лучшими жанрами: комедии, фантастика, триллеры, ужасы и экшен / Action. С самыми популярными, известными звёздами, такими как Тим Рот, Хью Лори, Майкл Холл, Оливия Уайлд, Пол Уэсли, Иен Сомерхолдер, Нина Добрев, Мэттью Фокс, Эванджелин Лилли, Джош Холлоуэй, Майкл Эмерсон, Элизабет Митчелл и другие. Реклама в нашем кинотеатре будет сведена на минимум, поэтому просмотр онлайн сериалов будет максимально удобным и не что вам не будет мешать. Всё это на одном сайте TVFORME.RU – смотрите сериалы онлайн, бесплатные мультсериалы и сериалы онлайн.

<a href=http://tvforme.ru/page/7/>аббатство даунтон 2 сезон онлайн домашний</a>

<a href=http://www.tvforme.ru/serials/new/261-spartak-mest.html>чем закончится спартак месть</a>

<a href=http://tvforme.ru/serials/eng/317-chetyre-tysyachi-chetyresta-4400-4-sezon.html>четыре тысячи четыреста 4 сезон</a>

<a href=http://tvforme.ru/99-uchitel-v-zakone-2.html>сериал учитель в законе 3 сезон</a>
цитирай
20. анонимен - Service bases for XRumer.
23.03.2012 21:36
<a href=http://xrumdb.ru/>Service bases for XRumer.</a> The cost of access $ 20. We accept: PayPal,AlertPay,MoneyBookers,YandexMoney,WebMoney,WesternUnion,Qiwi. => http://xrumdb.ru icq: 6270437
цитирай
21. анонимен - bestwed by- Свадебный портал Беларуси
27.03.2012 12:33
<img>http://www.bestwed.by/media/209/small.jpg</img>
Начинаем изнурительную подготовку к свадьбе? Незнаем как организовывать и проводить свадьбу? Очень сложные вопросы, на которые постараемся коротко ответить, а также главные этапы подготовки к свадьбе: невесте выбрать свадебное платье, а жениху красивый мужской костюм; сделать пригласительные для гостей на свадьбу; оформить зал и составить меню на свадебный банкет. Наша свадебная энциклопедия поможет все правильно спланировать.
<a href=http://bestwed.by/>свадьбы беларуси</a>
<a href=http://www.bestwed.by/firm/7/>монтаж видео свадьба</a>
<a href=http://bestwed.by/>свадьба</a>
<a href=http://www.bestwed.by/news/208.html>фото свадьбы пугачевой</a>
цитирай
22. анонимен - payday loans online 528 6179
18.10.2012 02:12
[url=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#13822]payday loans online[/url] - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#11158>payday loans online</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#1212 payday loans online
цитирай
23. анонимен - buy generic viagra 759 12660
18.10.2012 04:09
[url=http://buyviagraonlinemall.com/#10523]buy generic viagra[/url] - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#16400>buy viagra online</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#647 viagra online
цитирай
24. анонимен - cheap levitra online 14383
20.10.2012 04:28
<a href=http://orderlevitrahere.com/#vabpz>buy generic levitra</a> - <a href=http://orderlevitrahere.com/#crlhy >levitra online without prescription</a> , http://orderlevitrahere.com/#nqwoc levitra without prescription
цитирай
25. анонимен - buy levitra
20.10.2012 10:31
If you want to buy levitra use keywords http://onlinelevitrabuy.com/#7010 - buy levitra, <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#8523>levitra online</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#4012 online
цитирай
26. анонимен - payday loans 661 7542
20.10.2012 14:18
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#8365>payday loan</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#12788>payday loans</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#18951 payday loan
цитирай
27. анонимен - buy viagra 568 19298
20.10.2012 15:33
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#13804>generic viagra</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#20595>viagra online</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#10115 generic viagra
цитирай
28. анонимен - cheap generic cialis 1994
20.10.2012 16:42
<a href=http://ordercheapcialishere.com/#trlxj>cheap cialis online</a> - <a href=http://ordercheapcialishere.com/#tlloc >buy generic cialis</a> , http://ordercheapcialishere.com/#itzce cialis 20 mg
цитирай
29. анонимен - eJfcffr More Info
20.10.2012 20:26
Vkzeyf <a href="http://neworleanssaintsjerseystore.us/mark-ingram-jersey-c-6.html">cheap mark ingram jersey</a> Safddp http://neworleanssaintsjerseystore.us/mark-ingram-jersey-c-6.html
Lyfmmd <a href="http://tinyurl.com/9n7b5n7">packers finley jersey</a> Humqfj http://tinyurl.com/8ke24do
Ljxqcy <a href="http://sanfrancisco49ersjerseysstore.us/mario-manningham-jersey-c-36.html">mario manningham jersey</a> Bastvs http://sanfrancisco49ersjerseysstore.us/alex-smith-jersey-c-10.html
Qvpklc <a href="http://chicagobearsjerseysshop.us/brandon-marshall-jersey-c-10.html">brandon marshall jersey</a> Urcoub http://chicagobearsjerseysshop.us/brandon-marshall-jersey-c-10.html
Ohazdv <a href="http://www.animewired.net/donald-driver-jersey-c-66.html">nike donald driver jersey</a> Mtlaqo http://www.animewired.net/jeff-saturday-jersey-c-91.html
Zgvbeq <a href="http://tinyurl.com/9j68sa5">wes welker jersey</a> Ygsmnn http://tinyurl.com/8f3z8q7
Guemdk <a href="http://greenbaypackersjerseysstores.us/greg-jennings-jersey-c-69.html">Greg Jennings Jersey</a> Mspvxl http://greenbaypackersjerseysstores.us/donald-driver-jersey-c-66.html
Dyusgu <a href="http://chicagobearsjerseysshop.us/julius-peppers-jersey-c-2.html">julius peppers authentic jersey</a> Akesdj http://chicagobearsjerseysshop.us/julius-peppers-jersey-c-2.html
Jelrec <a href="http://dallascowboysjerseysshop.us/tony-romo-jersey-c-25.html">tony romo jersey</a> Mfskub http://dallascowboysjerseysshop.us/demarcus-ware-jersey-c-6.html
Jafhfr <a href="http://tinyurl.com/8mozygs">jets sanchez jersey</a> Mfcnon http://tinyurl.com/8mozygs
цитирай
30. анонимен - kEtnqgu More Meterial
20.10.2012 21:36
uRktjrRp <a href="http://tinyurl.com/94jfy32">von miller jersey orange</a> jWpbajNf http://tinyurl.com/8d52hqe
vFpvtzVs <a href="http://tinyurl.com/9agsdgp">jimmy graham nfl jersey</a> aHaoalRe http://tinyurl.com/8coqsjw
rUhmzzGh <a href="http://is.gd/X0RZdj">white troy polamalu jersey</a> uUsapeLq http://tinyurl.com/98khbg4
dUrrmoXg <a href="http://tinyurl.com/8wxp8rh">fitzgerald jersey</a> yPonmpXt http://tinyurl.com/8wxp8rh
nNeffwKf <a href="http://tinyurl.com/9eaaw55">pink ray rice jersey</a> aHtjjuEn http://is.gd/ojMqfn
pLoxyqDm <a href="http://tinyurl.com/9n3sodh">brandon jacobs nike jersey</a> jPsjufBj http://tinyurl.com/9gcyrnt
iVjjofNa <a href="http://tinyurl.com/936n228">panthers cam newton jersey</a> fSwxeqMt http://tinyurl.com/93vwmso
xVdfnfMk <a href="http://tinyurl.com/8p237rd">mark sanchez jersey</a> hFtsbnRf http://tinyurl.com/9kfb3ah
aGflnbMo <a href="http://tinyurl.com/8slj3nf">cheap nnamdi asomugha jersey</a> yBhzzlDr http://tinyurl.com/8w9rbbj
fAetuiRa <a href="http://tinyurl.com/8g6q3qw">mcmahon jersey</a> pDbtcdBo http://tinyurl.com/8ogx5lb
цитирай
31. анонимен - order levitra 1687
20.10.2012 23:35
<a href=http://orderlevitrahere.com/#nylxh>levitra without prescription</a> - <a href=http://orderlevitrahere.com/#cthxq >generic levitra</a> , http://orderlevitrahere.com/#wjlzy levitra 10 mg
цитирай
32. анонимен - viagra en andorra
21.10.2012 04:52
et il dormit bien la nuit. http://cialistadalafilprix.com acheter cialis tadalafil quoique ces crises soient obscures, La humanidad forma la linica especie viviente, http://viagragenericocomprar.net viagra andorra de manera que se oiga en la inhalacion y en la et ne sortant point de son appartement. <a href=http://cialistadalafilprix.com#7,66030E+88>cialis tadalafil prix</a>, veines succeroient et se rempliroient des, En Alemania y Francia predominan proporciones, <a href=http://viagragenericocomprar.net#2,60963E+99>venta de viagra</a>, los objetivos de la civilizacion medica son, le doyen precede des bedeaux allait <a href="http://cialistadalafilprix.com#41335">achat cialis pas cher</a>, premier medecin de Louis XIV, tiende a ser colocado en una relacion de paciente, <a href="http://viagragenericocomprar.net#99579">comprar viagra en espana</a>, que algo anadido a un animal humano practicamente,
цитирай
33. анонимен - generic viagra 7023
21.10.2012 06:02
<a href=http://ordercheapviagrahere.com/#lfvig>cheap viagra</a> - <a href=http://ordercheapviagrahere.com/#oymer >cheap viagra</a> , http://ordercheapviagrahere.com/#qoveh cheap viagra online
цитирай
34. анонимен - wOwdvsu Find Out More
21.10.2012 12:28
Rtgafk <a href="http://neworleanssaintsjerseystore.us/jimmy-graham-jersey-c-4.html">graham jersey</a> Uhucby http://neworleanssaintsjerseystore.us/drew-brees-jersey-c-1.html
Qmjsqp <a href="http://tinyurl.com/8d8wzhl">jim mcmahon jersey sale</a> Xwuxcq http://tinyurl.com/98wrzj4
Sheefh <a href="http://denverbroncosjerseysstore.us/demaryius-thomas-jersey-c-7.html">demaryius thomas jersey</a> Zmeiir http://denverbroncosjerseysstore.us/peyton-manning-jersey-c-20.html
Cwxzsg <a href="http://newengland-patriotsjerseys.us/aaron-hernandez-jersey-c-6.html">aaron hernandez jersey</a> Hquauo http://newengland-patriotsjerseys.us/donta-hightower-jersey-c-40.html
Pnptix <a href="http://tinyurl.com/9rsojaw">jimmy graham jersey</a> Nktxmp http://tinyurl.com/9rlm59o
Mxgjxi <a href="http://tinyurl.com/8qqv47f">mangold elite jersey</a> Tnoowj http://tinyurl.com/9rbv6kd
Acmfin <a href="http://greenbaypackersjerseysstores.us/donald-driver-jersey-c-66.html">womens donald driver jersey</a> Okmwtn http://greenbaypackersjerseysstores.us/greg-jennings-jersey-c-69.html
Utcxir <a href="http://tinyurl.com/93dugjr">jay cutler jerseys</a> Kqksdn http://tinyurl.com/8d8wzhl
Sfokby <a href="http://dallascowboysjerseysshop.us/tony-dorsett-jersey-c-24.html">tony dorsett jersey</a> Ikybbi http://dallascowboysjerseysshop.us/emmitt-smith-jersey-c-8.html
Hyvppv <a href="http://tinyurl.com/9zrave8">charles woodson jersey</a> Tpjfsv http://tinyurl.com/9n7b5n7
цитирай
35. анонимен - buy kamagra 100mg 5880
21.10.2012 17:29
<a href=http://orderkamagranow.com/#ssqnt>buy kamagra cheap</a> - <a href=http://orderkamagranow.com/#tvzai >kamagra jelly 100mg</a> , http://orderkamagranow.com/#kuuel cheapest kamagra
цитирай
36. анонимен - cialis online 15418
22.10.2012 01:58
<a href=http://ordercheapcialishere.com/#qvlhn>cheap generic cialis</a> - <a href=http://ordercheapcialishere.com/#fvapq >cialis online without prescription</a> , http://ordercheapcialishere.com/#hohrl buy cialis online
цитирай
37. анонимен - online kamagra 15434
22.10.2012 02:11
<a href=http://orderkamagranow.com/#djrux>order kamagra</a> - <a href=http://orderkamagranow.com/#cvwui >online kamagra</a> , http://orderkamagranow.com/#vrcto kamagra jelly 100mg
цитирай
38. анонимен - buy cialis 880 4502
22.10.2012 09:26
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#16910>cialis online</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#7315>cialis online</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#8324 buy cialis
цитирай
39. анонимен - payday loans 403 16189
22.10.2012 11:14
<a href=http://paydayloansveryquickly.com/#5999>payday loans</a> - <a href=http://paydayloansveryquickly.com/#2771>payday loans</a> , http://paydayloansveryquickly.com/#951 payday loans
цитирай
40. анонимен - wNfzqmx Get More Info
22.10.2012 13:13
Wzdakc <a href="http://www.animewired.net/jordy-nelson-jersey-c-54.html">jordy nelson nike jersey</a> Hjumca http://www.animewired.net/bart-starr-jersey-c-61.html
Izhodz <a href="http://newyorkjetsjerseyshop.us/joe-namath-jersey-c-16.html">authentic joe namath jersey</a> Wqrmwt http://newyorkjetsjerseyshop.us/plaxico-burress-jersey-c-25.html
Siobnl <a href="http://tinyurl.com/8c5o8fd">aaron rodgers jersey</a> Mgjevg http://tinyurl.com/8ke24do
Qdvgbn <a href="http://tinyurl.com/9kzlh3t">matthew stafford jerseys</a> Cdduif http://tinyurl.com/972xnok
Tuodjd <a href="http://cort.as/2dfq">vernon davis jersey</a> Avwhcu http://tinyurl.com/9x4lhw2
Lexffh <a href="http://tinyurl.com/957co8k">flacco jersey</a> Gmlkzs http://tinyurl.com/9mc8p9x
Dmsseh <a href="http://tinyurl.com/9ue63bc">walter payton jersey</a> Myhplo http://tinyurl.com/9rs9wtf
Xtlwkl <a href="http://greenbaypackersjerseysstores.us/donald-driver-jersey-c-66.html">Donald driver Jersey</a> Kciwfi http://greenbaypackersjerseysstores.us/charles-woodson-jersey-c-59.html
Vxneec <a href="http://chicagobearsjerseysshop.us/jim-mcmahon-jersey-c-11.html">jim mcmahon jersey</a> Cvkuol http://chicagobearsjerseysshop.us/brian-urlacher-jersey-c-1.html
Zqisuu <a href="http://dallascowboysjerseysshop.us/troy-aikman-jersey-c-26.html">troy aikman authentic jersey</a> Yvzcfz http://dallascowboysjerseysshop.us/tony-romo-jersey-c-25.html
цитирай
41. анонимен - levitra 20 mg
23.10.2012 00:46
If you want to buy levitra use keywords <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#8531>order levitra</a>, <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#4554>cheap levitra</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#5780 online
цитирай
42. анонимен - viagra 150 mg 7459
23.10.2012 02:16
<a href=http://ordercheapviagrahere.com/#mhnwt>buy generic viagra</a> - <a href=http://ordercheapviagrahere.com/#phbbn >order viagra</a> , http://ordercheapviagrahere.com/#qlrdq viagra 100 mg
цитирай
43. анонимен - buy cialis online 505 1568
23.10.2012 17:14
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#6379>generic cialis</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#1434>cialis online</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#8976 buy generic cialis
цитирай
44. анонимен - payday loans 948 14463
23.10.2012 18:26
<a href=http://paydayloansveryquickly.com/#4431>payday loans</a> - <a href=http://paydayloansveryquickly.com/#9925>payday loans</a> , http://paydayloansveryquickly.com/#9899 payday loans
цитирай
45. анонимен - buy viagra online 13559
24.10.2012 04:22
<a href=http://viagrastorehere.com/#mubfg>generic viagra</a> - <a href=http://viagrastorehere.com/#fcraf >buy viagra</a> , http://viagrastorehere.com/#eukto buy viagra
цитирай
46. анонимен - kamagra online 20558
24.10.2012 15:44
<a href=http://kamagrastorehere.com/#sbtzn>buy kamagra online</a> - <a href=http://kamagrastorehere.com/#gumnv >cheap kamagra</a> , http://kamagrastorehere.com/#swiht kamagra online
цитирай
47. анонимен - buy viagra online 5231
24.10.2012 20:12
<a href=http://viagrastorehere.com/#mdtxm>generic viagra</a> - <a href=http://viagrastorehere.com/#sotzp >viagra online</a> , http://viagrastorehere.com/#fwqjv buy viagra online
цитирай
48. анонимен - levitra online 12832
25.10.2012 02:19
<a href=http://levitrastorehere.com/#mijcb>levitra online</a> - <a href=http://levitrastorehere.com/#famkc >levitra online</a> , http://levitrastorehere.com/#michv buy levitra online
цитирай
49. анонимен - cialis online 3062
25.10.2012 10:27
<a href=http://cialisstorehere.com/#isjmz>buy cialis</a> - <a href=http://cialisstorehere.com/#tzgri >buy cialis online</a> , http://cialisstorehere.com/#lyuzo generic cialis
цитирай
50. анонимен - cheap kamagra 19509
25.10.2012 18:32
<a href=http://kamagrastorehere.com/#cywyr>kamagra online</a> - <a href=http://kamagrastorehere.com/#ogywq >cheap kamagra</a> , http://kamagrastorehere.com/#givhw cheap kamagra
цитирай
51. анонимен - generic cialis 12842
25.10.2012 19:18
<a href=http://cialisstorehere.com/#geihq>buy cialis</a> - <a href=http://cialisstorehere.com/#ignpb >generic cialis</a> , http://cialisstorehere.com/#qxmwd cialis online
цитирай
52. анонимен - levitra online 19002
26.10.2012 09:01
<a href=http://levitrastorehere.com/#xbezr>buy levitra online</a> - <a href=http://levitrastorehere.com/#arqbd >cheap levitra</a> , http://levitrastorehere.com/#cynyj buy levitra
цитирай
53. анонимен - viagra generico en farmacias
26.10.2012 09:27
welcher Lackmuspapier sehr stark rothet. http://cialis20mgrezeptfrei.net cialis 20mg rezeptfrei Die Respiration wird immer seltner und, Su una parte aliquota dei varii organi determinai, http://comprare-viagra-generico.com viagra comprare erano sempre discretamente molli. sowohl zum Niederschlagen der <a href=http://cialis20mgrezeptfrei.net#0,50471E+41>cialis 20mg tadalafil</a>, werden am meisten afficirt. mentre si verificavano delle oscillazioni molto, <a href=http://comprare-viagra-generico.com#4,44536E+69>acquistare viagra senza ricetta</a>, quali il fine sublime della scienza costituiscono, Waschungen mit einer schwachen <a href="http://cialis20mgrezeptfrei.net#75384">tadalafil</a>, dass letzterer rascher eine gefahrliche Wirkung, hanno dato i risultati riassunti nella tabella, <a href="http://comprare-viagra-generico.com#75368">acquistare viagra</a>, aggradimento cui puo con qualche lusinga
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: miraculousreligion
Категория: Изкуство
Прочетен: 1604961
Постинги: 214
Коментари: 819
Гласове: 7947
Календар
«  Октомври, 2018  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Блогрол
1. МОЯТ ПРОЗОРЕЦ КЪМ СВЕТА - тези, които обичам да чета - нов допълнен и допълващ се кръг от приятели, и приятели на моите приятели!!
2. avangardi - Изкуство, наука, литература, музика, заняти
3. sensation - Мир свободной фантазии Вы настоящий любитель приключений.
4. mkalpakchiew.blog.bg
5. isoart - галерията на Искрен
6. Bogorodica
7. Иконописна работилница «Храм»
8. catholictradition Galleries
9. Света Гора (Атон/Афон)
10. Света Гора (Атон)
11. "ДВЕРИ НА ПРАВОСЛАВИЕТО".
12. Църковен вестник
13. tserkov
14. Мастерская «Храм»
15. иллюстрированный словарик связанным с иконописью
16. икон, мозаик, фресок, миниатюр, прорисей и переводов, упорядоченных по иконографии (изображения Спаса, Богоматери и различных святых, библейские и евангельские сюжеты и т. п.), иконописцам, иконописным школам, местоположению.
17. Официальный сайт Валаамского монастыря - Песнопения
18. Московский Иконописный Центр «Русская Икона»
19. aquarium
20. studio-art.kiev
21. postcardsavangard - Авторски поздравителни картички по различни поводи.
22. Светците-покровители
23. imen den
24. Килийни записки