Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2007 10:32 - 8 ноември - СЪБОР НА СВЕТИ АРХИСТРАТИГ МИХАИЛ - Архангелов ден. Посрещат празника всички, които носят имената Ангел, Ангелина, Архангел, Милен, Михаил, Михо, М
Автор: miraculousreligion Категория: Изкуство   
Прочетен: 57132 Коментари: 43 Гласове:
0

Последна промяна: 05.11.2007 14:07


Свети ангеле, който си ми даден от Бога, добри мой пазителю, моля ти се избави ме от всякакви напасти, спаси ме от скърби!    

image  

 

 

 

 

 

 

Събор на св. Архангел Михаил и другите небесни безплътни сили (Архангеловден)

Чества се на 8 ноември - Разрешава се вино и елей

   Всички чинове на Небесните Сили носят общото название Ангели, което е същността на тяхното служение. Господ открива Своята воля на висшите Ангели, а те на свой ред, просвещават останалите. Над всичките девет ангелски чина Господ е поставил светия Архистратиг Михаил (името му в превод от еврейски означава "който е като Бог") - верен Божий служител, понеже той низвергнал от Небето възгорделия се ангел Денница заедно с другите паднали духове. А на останалите Ангелски Сили извикал: "Да застанем пред Създателя наш и да не помисляме неугодно Богу!" Според църковното предание, разказващо за служението на Архистратиг Михаил, той е участвал в много старозаветни събития. По време на изхода на израилтяните от Египет той ги е предвождал във вид на облачен стълб през деня и като огнен - през нощта. Чрез него се е явила силата, унищожила египтяните и фараона, преследващи израилтяните. Архистратиг Михаил защитавал Израил във всички бедствия.    
image
Архангел Михаил с деяниями
10-е годы XV в.

 

Тропар, глас 4

Архистртизи на небесните войнства,
молим Ви винаги ние, недостойните,
с вашите молитви да ни оградите под крилата на Вашата невеществена слава,
съхраняващи нас прикланящите се и прилежно викащи:
избавете ни от беди като чиноначалници на горните сили.

Кондак, глас 2

Архистратизи Божии, служители на Божествената слава,
началници на ангелите и наставници на човеците,
полезното нам просете, като безплътни архистратизи.

Събор на архистратиг Михаил и другите безплътни сили - (Архангеловден)

imageОсми ноември е празник в чест на съборното единство на ангелските чинове.
Ангелите са безплътни сили или духове, служители на Бога и пазители на човеците (Евр. 1:14). Съобразно служението на Бога и отношението им към човеците, ангелите се явяват в девет чина по три лика или разряда.

Пръв из първоангелите е Архангел Михаил (което значи - "Кой е като Бога".) Той е вожд или архистратиг на безплътните сили.

Архангел Гавриил - ("сила Божия") - е вестител на Божиите спасителни тайни.

Един от първите ангели - Деница (Ис. 14:12) се възгордял и с падането си увлякъл множество други безплътни сили и тъй се е появило злото. Злите духове - демоните, са станали такива поради злоупотреба със свободата.

Църквата се обръща с молитва към ангелите да ни закрилят и пазят от изкушенията на злите духове. Всеки човек, член на Църквата, има ангел пазител (Мат. 18:10).

† Траянополский епископ Иларион, Пространен православен месецослов, изд. Тавор

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
image

Архангел Михаил. XIV век. ГТГ

  Църквата е определила този ден за празник в чест на светите ангели и най-вече на св. а р х и с т р а т и г  М и х а и л, когото смята за вожд на небесните сили, в началото на ІV век, на Лаодикийския местен събор, който предшества Първия Вселенски Събор. Осмият ден от месеца напомня за бъдещия събор на всички небесни сили в деня на Страшния съд - "ден осми", както го наричат светите отци.
   Един от висшите ангели - Денница (Ис. 14:12) се възгордял и при своето падане увлякъл множество други духове; но всички ангели, под началството на архистратиг Михаил, които останали верни на Господа, продължавали да Му служат и да възпяват славата Му.
   На Църквата Божия са известни имената на седем велики ангели, които винаги стоят пред престола на Господа. Всеки от тях има свое особено служение. Словото Божие представя св. архистратиг Михаил като вожд на небесните сили и борец против духовете на тъмнината. Поради това той се изобразява с копие в ръка, а с краката си тъпчещ дявола. Архангел Гавриил според Св. Писание е известител на тайните Божии; Рафаил - церител на недъците; Уриил - просветител на душите; Салатиил - се почита като молител и застъпник пред Бога; Йехудиил - прославя Господа; Варахиил - подава Божиите благословения.
   Всички ангели се смятат за пазители на човеците и Църквата се обръща към тях с молитва - "Да ни ограждат с покрова на крилете на невеществената си слава и ни избавят от беди".
   Православната Църква вярва, че всеки човек има свой ангел-пазител, който се моли за него на Бога, съветва го да върши добри дела, внушава му благочестиви мисли и скърби за него, когато греши и забравя Божиите заповеди. Това вярване е основано на думите на самия Христос, Който посочвайки децата, казал на учениците Си: "Гледайте да не презрете едного от тия малките, защото казвам ви,техните ангели на небесата винаги гледат лицето на Моя Отец небесен!" (Мат. 18:10)
   В молитвата към ангела-хранител ние казваме: "Свети ангеле, който си ми даден от Бога, добри мой пазителю, моля ти се избави ме от всякакви напасти, спаси ме от скърби!" А при всяка служба на просителната ектения ние молим Бога да ни даде "мирен ангел, верен наставник, пазител на нашите души и тела".

Ангелите са пазители на човешкия род. Всеки при раждането си получава по един ангел-хранител да го пази и закриля. В ангелската йерархия има девет ангелски чина, разпределени в три степени. В първата степен властват шестокрилите серафими, следват херувимите, силите, властите и началата. Предводител на всички е Вестителят - свети Архангел Михаил. Заедно с него на божия престол винаги сядат:

  • Михаил - силата на Бога

image

  • Гавраиил        – носител на тайните

image

  • Рафаил        – лечител на недъзите

image

  • Уриил – просветител на душите

image

  • Салатиил – застъпник на душите пред Бога

 image

  • Иехудиил – прославящ Господа

 image

  • Варахиил – посланик на Божиите благословения

 image

Към всички ангели се обръщаме с молитва:

“Да ни ограждат с покрова на крилете на невеществената си слава и да ни закрилят от беди!”

Прави се курбан, като жертвата е мъжко животно. Жените раздават пита и вярват, че парата, която се издига от нея се свързва направо с душите и Господа. Хлябът се разчупва на кръст високо над главите от най-възрастния мъж, който го полива с вино и моли за благослов Архангел Михаил и ангелите.


Рангелова пита

Продукти: 1 кг брашно, 5 яйца, 20 г мая, 5 г захар, 200 г мас или масло, половин чаена лъжичка сол   1. Втасалата мая се изсипва в брашното заедно с разбитите яйца, солта и хладката вода. Омесва се тесто от брашното с разбитите яйца, солта и с хладка вода. Тестото се меси с намазани с мас ръце до поемането й.   2. Омесената пита се слага в намазана с мазнина тава. Отгоре се украсява с малка кръгла питка, поставена в средата, а около нея се навива усукано тесто за ограда, която не се “затваря”, за да не опустее къщата.   3. Отгоре се намазва с разбит в малко хладка вода жълтък. Пече се при умерена температура на фурната до готовност.  

--------------------------------------------------------------
Това е празникът в чест на св. Рангел (архангел Михаил). В народните представи той е млад и хубав момък, който олицетворява смъртта; вади душите на умрелите, затова го наричат душевадник.
   Неговият ден се почита не само от старите хора, които биха пожелали бърза и лека смърт, но и от всички останали.
   В повечето къщи колят курбан - овен, който се угоява още от лятото за този празник и омесват обредни плябове. Свещеник прекажда гозбите и чак след това стопанките раздават от тях по съседи и близки хора. После всички сядат на трапезата и празникът започва. В отделни краища той съвпада с обредите и обичаите светец (служба), посветени на домашния патрон, закрилник на семейството.
   Някъде на Архангеловден правят задушница - помен на умрелите роднини и раздават жито и питки.
--------------------------------------------------------
  Тържествено посрещат празника и всички, които носят имената Ангел, Ангелина, Архангел, Гаврил, Гавраил, Мила, Милен, Мильо, Михаела, Михаил, Михаел, Огнян, Огняна, Пламен, Пламена, Рада, Радивой, Радка, Радко, Радослав, Радослава, Радостин, Райко, Райна, Райна, Райчо, Рангел, Рафаил, Рая, Руси, Руска, Руслан, Серафим, или възможните им женски съответствия. 
image

 
image

Честит Имен ден! 
Пожелавам блестящи спомени 
за всеки един твой вчерашен ден 
и щастие с всеки нов изгрев на слънцето!

Пожелавам пътека, 
която всеки ден да те води до прекрасно утре!

Пожелавам промяната, за която копнееш, 
да ти донесе щастието, за което не смееш да мечтаеш! 

Пожелавам всяка звезда на небето 
да запечата по един твой успех! 

Пожeлавам винаги да имаш възможност за избор 
при всяка една твоя житейска стъпка 
и винаги да взимаш правилното решение!


 

Здесь вы можете отключить музыкальное сопровождение, нажав на черный квадратик!

 

Прикрепления:

 

 
Гласувай:
0
0Спечели и ти от своя блог!
1. x2man - страхотено
05.11.2007 18:55
благодаря ти
цитирай
2. miraculousreligion - Моля x2man,
05.11.2007 19:59
удоволствието е мое, че ми писа.
цитирай
3. darthsidious - Възхитително!
03.10.2008 03:51
Мога да кажа само - възхитен съм от прецизността, с която сте описали Небесните сили.
цитирай
4. анонимен - Св.Архангел Михаил
19.11.2009 15:48
няма много картини на него
цитирай
5. анонимен - Магазин Горящих Путевок, горящие туры и путевки из Санкт-Петербурга
17.01.2012 20:20
<img>http://cs10550.vkontakte.ru/u4835844/137271462/x_35a2561d.jpg</img>

Магазин Горящих Путевок - это сеть туристических агентств, которая занимает первые места на туристическом рынке. Мы можем предложить своим клиентам горячие туры и путевки из Санкт-Петербурга на любой вкус. У нас всегда есть горячие туры из Санкт-Петербурга в Египет, Турцию, Тунис, ОАЭ, Тайланд и другие. Автобусные туры из Санкт-Петербурга в разные города и страны мира по самым низким ценам позволят сэкономить ваши денежные средства. Наши профессиональные менеджеры турфирмы помогут Вам выбрать лучшие туры от лучших операторов

<a href=http://mgpsp.ru/232-tury-v-chehiyu-24102011.html>горящие туры в чехию спб</a>

<a href=http://mgpsp.ru/28-seyshelskie-ostrova.html>горящие путевки на острова</a>

<a href=http://mgpsp.ru/shares.html>как выбрать горящий тур</a>

<a href=http://mgpsp.ru/196-goryaschie-tury-v-greciyu-moskva.html>москва гоа горящие туры</a>
цитирай
6. анонимен - payday loans online 852 10067
18.10.2012 22:35
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#18561>payday loans online</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#18803>payday loans online</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#15528 payday loans online
цитирай
7. анонимен - viagra online 571 773
19.10.2012 13:20
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#5688>buy viagra online</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#19547>generic viagra</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#8965 buy viagra online
цитирай
8. анонимен - buy generic levitra 4681
20.10.2012 07:32
<a href=http://orderlevitrahere.com/#tdykm>levitra 40 mg</a> - <a href=http://orderlevitrahere.com/#ktqpf >buy levitra online</a> , http://orderlevitrahere.com/#pfbrr levitra online
цитирай
9. анонимен - buy generic viagra 15745
20.10.2012 09:41
<a href=http://ordercheapviagrahere.com/#jegax>buy viagra online</a> - <a href=http://ordercheapviagrahere.com/#xuxxk >order viagra</a> , http://ordercheapviagrahere.com/#qejyg cheap generic viagra
цитирай
10. анонимен - levitra without prescription
20.10.2012 14:06
If you want to buy levitra use keywords http://onlinelevitrabuy.com/#6118 - levitra without prescription, <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#4862>generic levitra</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#8491 online
цитирай
11. анонимен - aaMSXzopLDHy Check This Out
20.10.2012 17:19
Zrllwk <a href="http://bit.ly/R5qix7">canada goose trillium parka</a> Cfechq http://bit.ly/R5qix7
Msbshw <a href="http://bit.ly/OJAfQW">canada goose jassen</a> Qwdjus http://bit.ly/OJAfQW
Zqifwv <a href="http://bit.ly/U6wtDM">canada goose</a> Lcxgwz http://bit.ly/U6wtDM
Ajfybq <a href="http://bit.ly/QtXXwL">canada goose outlet</a> Mmheza http://bit.ly/QtXXwL
Epevcj <a href="http://bit.ly/TdI57W">doudoune canada goose</a> Yftvao http://bit.ly/TdI57W
Lwxhvr <a href="http://bit.ly/WBMm4q">canada goose online shop</a> Plfiyo http://bit.ly/WBMm4q
Haulmp <a href="http://bit.ly/RCEqvn">canada goose jakke tilbud</a> Lodmsr http://bit.ly/RCEqvn
Vwwlod <a href="http://bit.ly/RHssUy">canada goose jacket</a> Ipptif http://bit.ly/RHssUy
Yztrrz <a href="http://bit.ly/T10yyk">canada goose jacka</a> Bwwwzl http://bit.ly/T10yyk
цитирай
12. анонимен - cheap generic cialis 14054
21.10.2012 00:21
<a href=http://ordercheapcialishere.com/#rzkbf>cialis 60 mg</a> - <a href=http://ordercheapcialishere.com/#ystjm >cialis online without prescription</a> , http://ordercheapcialishere.com/#dgzmt cialis 60 mg
цитирай
13. анонимен - pgSHVmzjENGd Click to see
21.10.2012 07:26
Uarjse <a href="http://bit.ly/OJAfQW">canada goose outlet</a> Eohjfi http://bit.ly/OJAfQW
Crkbfa <a href="http://bit.ly/RCEqvn">canada goose</a> Hvdhsu http://bit.ly/RCEqvn
Stwshq <a href="http://bit.ly/U6wtDM">canada goose online</a> Lcysuv http://bit.ly/U6wtDM
Rpfqar <a href="http://bit.ly/QtXXwL">canada goose expedition parka</a> Gdgsye http://bit.ly/QtXXwL
Ftodei <a href="http://bit.ly/T10yyk">canada goose jacka</a> Evzvdl http://bit.ly/T10yyk
Kigcss <a href="http://bit.ly/WBMm4q">canada goose</a> Ooeuvk http://bit.ly/WBMm4q
Nertbi <a href="http://bit.ly/R5qix7">canada goose jakke</a> Omwsec http://bit.ly/R5qix7
Ngyigs <a href="http://bit.ly/RHssUy">canada goose</a> Bdxhds http://bit.ly/RHssUy
Capgmm <a href="http://bit.ly/TdI57W">canada goose femme</a> Lupnez http://bit.ly/TdI57W
цитирай
14. анонимен - oImlvhh Click to see
21.10.2012 08:13
Cnkgky <a href="http://newyorkjetsjerseyshop.us/ladainian-tomlinson-jersey-c-18.html">ladainian tomlinson jets jersey</a> Phojoq http://newyorkjetsjerseyshop.us/tim-tebow-jersey-c-28.html
Xmeaoe <a href="http://baltimoreravensjerseys-store.us/haloti-ngata-jersey-c-5.html">haloti ngata jersey</a> Vfngqj http://baltimoreravensjerseys-store.us/haloti-ngata-jersey-c-5.html
Vehxho <a href="http://neworleanssaintsjerseystore.us/jimmy-graham-jersey-c-4.html">jimmy graham jersey saints</a> Wslfek http://neworleanssaintsjerseystore.us/drew-brees-jersey-c-1.html
Vpuabs <a href="http://newengland-patriotsjerseys.us/tom-brady-jersey-c-3.html">tom brady jersey cheap</a> Ybidng http://newengland-patriotsjerseys.us/wes-welker-jersey-c-4.html
Oakuhc <a href="http://tinyurl.com/98wrzj4">julius peppers jersey</a> Bkeupb http://tinyurl.com/9vcbks6
Bmkyqp <a href="http://newyorkgiantsjerseysshop.us/dallas-cowboys-jerseys-c-1.html">victor cruz jersey</a> Jjimqo http://newyorkgiantsjerseysshop.us/new-york-giants-jerseys-c-3.html
Oghtvi <a href="http://tinyurl.com/8tx7el6">suggs jersey</a> Vfukke http://tinyurl.com/9fnwj3g
Rzylzc <a href="http://tinyurl.com/9j68sa5">wes welker patriots jersey</a> Yyvxnv http://tinyurl.com/8f3z8q7
Nvwcyz <a href="http://sanfrancisco49ersjerseysstore.us/mario-manningham-jersey-c-36.html">mario manningham jersey</a> Xrkxth http://sanfrancisco49ersjerseysstore.us/randy-moss-jersey-c-22.html
Tkoeeb <a href="http://greenbaypackersjerseysstores.us/clay-matthews-jersey-c-60.html">clay matthews jersey</a> Hgkhfo http://greenbaypackersjerseysstores.us/jermichael-finley-jersey-c-64.html
цитирай
15. анонимен - xFfpery More Information
21.10.2012 08:22
nCtlluZo <a href="http://tinyurl.com/94jfy32">von miller jersey cheap</a> tQpwkwSl http://tinyurl.com/9aqjc63
kUmhppMn <a href="http://tinyurl.com/8qt7blf">nick mangold limited jersey</a> dRnpuzVu http://tinyurl.com/8h7u6vz
gQmhrdPt <a href="http://tinyurl.com/9q2zukc">cheap jermichael finley jersey</a> kOvnxaUi http://tinyurl.com/9q2zukc
mNphxqGo <a href="http://tinyurl.com/9s47yu6">ben roethlisberger steelers jersey</a> tHkhswPr http://is.gd/X0RZdj
gQsscgAw <a href="http://tinyurl.com/8ogx5lb">brian urlacher jerseys</a> gMumsaTt http://tinyurl.com/8u8wllt
uVumpbOz <a href="http://tinyurl.com/936n228">cam newton jersey panthers</a> cVosuaRk http://tinyurl.com/936n228
hOlsjlVl <a href="http://tinyurl.com/8wxp8rh">larry fitzgerald jersey</a> eApnqhIs http://tinyurl.com/8wxp8rh
xNqvnjOd <a href="http://tinyurl.com/99p3dsu">brees saints jersey</a> qQgsspWj http://tinyurl.com/8coqsjw
yGmnzxBc <a href="http://tinyurl.com/9sqp3bf">authentic emmitt smith jersey</a> rJdymaSn http://tinyurl.com/92elyeo
fOvsatUa <a href="http://tinyurl.com/9eaaw55">ray rice jerseys</a> tQkiwbJl http://tinyurl.com/9l5mjbu
цитирай
16. анонимен - qoeszz helpful information
22.10.2012 01:05
fCpivnNn <a href="http://www.carrollcountygov.us/coachoutletstore.asp">coach purses </a> bTfyqxXr <a href="http://www.carrollcountygov.us/coachoutletstore.asp">coach outlet</a> gNyuoiSv <a href="http://www.carrollcountygov.us/coachoutletstore.asp">coach outlet store online</a> pSeaclVz <a href="http://www.carrollcountygov.us/coachoutletstore.asp">coach outlet</a> vOppzrBk <a href="http://www.carrollcountygov.us/coachoutletstore.asp">coach factory outlet </a> kPrskySb <a href="http://www.carrollcountygov.us/coachoutletstore.asp">coach factory outlet </a> cAjtcfLx http://www.carrollcountygov.us/coachoutletstore.asp
цитирай
17. анонимен - kamagra 100mg 2006
22.10.2012 06:13
<a href=http://orderkamagranow.com/#kztfx>buy kamagra 100mg</a> - <a href=http://orderkamagranow.com/#uvyma >online kamagra</a> , http://orderkamagranow.com/#clbpy buy cheap kamagra
цитирай
18. анонимен - nHrzumd Click to see
22.10.2012 21:57
aVculyCv <a href="http://tinyurl.com/8kz3njq">charles woodson jersey</a> rEtermYn http://tinyurl.com/8k3vsha
nLmkkwLi <a href="http://tinyurl.com/95ape9d">cheap alex smith jersey</a> gSqhvqHa http://tinyurl.com/8vqmrq9
aPzgdkYm <a href="http://tinyurl.com/8nmzzhb">Dont'a Hightower Nike Jersey</a> lGlymoLl http://tinyurl.com/8s3evmb
mEwcklOi <a href="http://tinyurl.com/8coqsjw">darren sproles saints jerseys</a> xZjakgMb http://tinyurl.com/9tjd8sb
vPjrqzKz <a href="http://tinyurl.com/93g6oxr">plaxico burress limited jersey</a> jAddoqVt http://tinyurl.com/8p237rd
gBzbqkYh <a href="http://tinyurl.com/9demdrj">desean jackson jerseys</a> sIyqopCm http://tinyurl.com/8w9rbbj
jKpffqMs <a href="http://tinyurl.com/8g6q3qw">jim mcmahon jersey sale</a> cPqheaAl http://tinyurl.com/9s3mo6p
tElszuPk <a href="http://tinyurl.com/9ltzd3o">dez bryant cowboys jersey</a> fVpevgNh http://tinyurl.com/8qbxfbe
tLkghxAi <a href="http://tinyurl.com/9s47yu6">ben roethlisberger youth jersey</a> lDggnjDg http://is.gd/X0RZdj
zFkymcKg <a href="http://tinyurl.com/936n228">carolina panthers cam newton jersey</a> kIzmpiBq http://tinyurl.com/93vwmso
цитирай
19. анонимен - ohreuy Follow me
23.10.2012 03:45
Lqkgxl <a href="http://www.v2020bd.org/">uggs online bestellen</a> Dajmws <a href="http://www.v2020bd.org/">ugg</a> Bxdqkg <a href="http://www.v2020bd.org/">uggs kopen</a> Ylaxro http://www.v2020bd.org/
цитирай
20. анонимен - egmovj Get the facts
23.10.2012 21:15
Akazeg <a href="http://winterbootsclearance.webeden.net/">ugg sale</a> Gythdk <a href="http://winterbootsclearance.webeden.net/">ugg sale clearance</a> Ukphta <a href="http://winterbootsclearance.webeden.net/">ugg sale slippers</a> Kxujcz http://winterbootsclearance.webeden.net/
Tvcycc <a href="http://warmbootsonline.webeden.net/">discount ugg boots outlet</a> Bjhasv <a href="http://warmbootsonline.webeden.net/">discount ugg boots</a> Untnzv <a href="http://warmbootsonline.webeden.net/">discount ugg boots</a> Krqlel http://warmbootsonline.webeden.net/
цитирай
21. анонимен - nQarfqs See More
24.10.2012 02:51
Ionbqo <a href="http://fashionableshoesd.webeden.net">uggs on clearance</a> Zugjvk <a href="http://fashionableshoesd.webeden.net">ugg clearance</a> Zvzzwo <a href="http://fashionableshoesd.webeden.net">ugg clearance</a> Sylyza http://fashionableshoesd.webeden.net
Dvwesb <a href="http://cozyushoessale.webeden.co.uk/">official ugg sale uk</a> Fxaydq <a href="http://cozyushoessale.webeden.co.uk/">ugg sale uk shop</a> Wkrywk <a href="http://cozyushoessale.webeden.co.uk/">ugg sale</a> Ebueme http://cozyushoessale.webeden.co.uk/
цитирай
22. анонимен - cEceacj Click This Link
24.10.2012 03:51
Knjxoy <a href="http://www.customnfljerseysproshop.com/">cheap custom nfl jerseys</a> Aejwea <a href="http://www.customnfljerseysproshop.com/">cheap custom nfl football jerseys</a> Qtekae <a href="http://www.customnfljerseysproshop.com/">cheap custom nfl jerseys</a> Ypnbph http://www.customnfljerseysproshop.com/
цитирай
23. анонимен - fItwtku Clicking Here
24.10.2012 04:20
Aujgdh <a href="http://tinyurl.com/9zoyvnb">uggs on clearance</a> Dsoybi <a href="http://tinyurl.com/9zoyvnb">uggs for sale</a> Sbblzt <a href="http://tinyurl.com/9zoyvnb">uggs on sale</a> Jbgyzo http://tinyurl.com/9zoyvnb
Nzqmvz <a href="http://tinyurl.com/8o9lgta">uggs outlet</a> Qbkzzi <a href="http://tinyurl.com/8o9lgta">uggs outlet</a> Nazzrf <a href="http://tinyurl.com/8o9lgta">uggs outlet online</a> Mftgcz http://tinyurl.com/8o9lgta
цитирай
24. анонимен - pwiuti Click This Link
24.10.2012 07:04
Sxyxnq <a href="http://uggbootsauk.webeden.co.uk/">cheap ugg boots uk</a> Hxshkg <a href="http://uggbootsauk.webeden.co.uk/">ugg boots uk</a> Puhmhx <a href="http://uggbootsauk.webeden.co.uk/">ugg boots uk</a> Cqawnw http://uggbootsauk.webeden.co.uk/
Iysdyy <a href="http://uggnbootssale.webeden.co.uk/">ugg boots sale</a> Mdagbe <a href="http://uggnbootssale.webeden.co.uk/">ugg boots uk sale</a> Zniqad <a href="http://uggnbootssale.webeden.co.uk/">uggs for sale</a> Fjjvmc http://uggnbootssale.webeden.co.uk/
цитирай
25. анонимен - buy viagra online 21352
24.10.2012 07:22
<a href=http://viagrastorehere.com/#qrwks>cheap viagra</a> - <a href=http://viagrastorehere.com/#scksu >cheap viagra</a> , http://viagrastorehere.com/#mjnei generic viagra
цитирай
26. анонимен - generic levitra 16318
24.10.2012 09:40
<a href=http://levitrastorehere.com/#fkitc>levitra online</a> - <a href=http://levitrastorehere.com/#nqctn >buy levitra online</a> , http://levitrastorehere.com/#nhbyx cheap levitra
цитирай
27. анонимен - rCllomc More Info
24.10.2012 13:14
Uiphcd <a href="http://discountdownjacket.webeden.net/">doudoune canada goose pas cher</a> Jzljmb <a href="http://discountdownjacket.webeden.net/">doudoune canada goose pas cher</a> Qiulpf <a href="http://discountdownjacket.webeden.net/">canada goose</a> Earhwd http://discountdownjacket.webeden.net/
Ncoguv <a href="http://fashiondownjacketsale.webeden.net/">canada goose jacket sale</a> Vuvuen <a href="http://fashiondownjacketsale.webeden.net/">canada goose</a> Cgzasi <a href="http://fashiondownjacketsale.webeden.net/">canada goose sale</a> Mjhpoj http://fashiondownjacketsale.webeden.net/
цитирай
28. анонимен - payday loans 491 1997
24.10.2012 13:33
<a href=http://paydayloansveryquickly.com/#21343>payday loans</a> - <a href=http://paydayloansveryquickly.com/#5621>payday loans</a> , http://paydayloansveryquickly.com/#908 payday loans
цитирай
29. анонимен - buy cialis online 904 9239
24.10.2012 14:14
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#16633>buy generic cialis</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#8374>generic cialis</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#7956 buy cialis online
цитирай
30. анонимен - vTjppjt Website
24.10.2012 20:04
Xzdeiu <a href="http://tombrady-jersey.info/">tom brady authentic jersey</a> Ciyngm <a href="http://tombrady-jersey.info/">tom brady jersey</a> Ejrnsb <a href="http://tombrady-jersey.info/">tom brady jersey</a> Jdgpbc http://tombrady-jersey.info/
цитирай
31. анонимен - rMrvtwe have a look here
24.10.2012 20:21
Blbijy <a href="http://cheapjackets.webeden.net/">canada goose jacka</a> Amyics <a href="http://cheapjackets.webeden.net/">canada goose jackor</a> Ybguwv <a href="http://cheapjackets.webeden.net/">canada goose jacka</a> Kuyqfy http://cheapjackets.webeden.net/
Qozigc <a href="http://fashionjacketssale.webeden.net/">canada goose outlet</a> Pyhtvi <a href="http://fashionjacketssale.webeden.net/">canada goose</a> Wdhppm <a href="http://fashionjacketssale.webeden.net/">canada goose</a> Bcgrvb http://fashionjacketssale.webeden.net/
цитирай
32. анонимен - cheap kamagra 10552
24.10.2012 21:41
<a href=http://kamagrastorehere.com/#aufat>buy kamagra online</a> - <a href=http://kamagrastorehere.com/#syzxg >buy kamagra</a> , http://kamagrastorehere.com/#hnqfr buy kamagra online
цитирай
33. анонимен - uorkjl Recommended Site
25.10.2012 02:59
Eojtop <a href="http://elegantbootsonline.webeden.co.uk/">cheap uggs</a> Khivdo <a href="http://elegantbootsonline.webeden.co.uk/">cheap uggs uk</a> Lkbsyq <a href="http://elegantbootsonline.webeden.co.uk/">ugg boots uk sale</a> Fsvwtq http://elegantbootsonline.webeden.co.uk/
Cdeubc <a href="http://relaxedbootsshopping.webeden.net/">uggs online</a> Fywubi <a href="http://relaxedbootsshopping.webeden.net/">uggs</a> Utpnnq <a href="http://relaxedbootsshopping.webeden.net/">uggs</a> Knolng http://relaxedbootsshopping.webeden.net/
цитирай
34. анонимен - iVqlgza Related Site
25.10.2012 03:47
Bdsvll <a href="http://tinyurl.com/8cv2tw3">genuine ugg boots</a> Nttplb <a href="http://tinyurl.com/8cv2tw3">uggs sale</a> Enkmir <a href="http://tinyurl.com/8cv2tw3">genuine uggs</a> Zopesw http://tinyurl.com/8cv2tw3
Vvjgxl <a href="http://tinyurl.com/8rutohe">uggs on sale</a> Zcismo <a href="http://tinyurl.com/8rutohe">ugg boots sale</a> Qbzpfy <a href="http://tinyurl.com/8rutohe">ugg boots sale</a> Cdxmnq http://tinyurl.com/8rutohe
цитирай
35. анонимен - hWhkrre Visit Website
25.10.2012 17:51
Ynhqkz <a href="http://cheapdownjacket.webeden.net/">canada goose jackets</a> Qdmzxm <a href="http://cheapdownjacket.webeden.net/">canada goose jacket</a> Fbibly <a href="http://cheapdownjacket.webeden.net/">canada goose jackets</a> Giwpfd http://cheapdownjacket.webeden.net/
Mqifwh <a href="http://fashionjacketssale.webeden.net/">canada goose</a> Qklurq <a href="http://fashionjacketssale.webeden.net/">canada goose outlet</a> Siebcy <a href="http://fashionjacketssale.webeden.net/">canada goose jassen</a> Wwoocf http://fashionjacketssale.webeden.net/
Mcixlt <a href="http://discountjackets.webeden.net/">canada goose outlet</a> Dedxad <a href="http://discountjackets.webeden.net/">canada goose jacke</a> Crehyh <a href="http://discountjackets.webeden.net/">canada goose jacke</a> Yxnlpx http://discountjackets.webeden.net/
цитирай
36. анонимен - cvhbgl Look At This
25.10.2012 18:30
Dkgqyv <a href="http://deluxeshoponsale.webs.com/">gucci handbags on sale</a> Gwrxia <a href="http://deluxeshoponsale.webs.com/">cheap gucci bags</a> Uzglxv <a href="http://deluxeshoponsale.webs.com/">gucci bags on sale</a> Bwszkd http://deluxeshoponsale.webs.com/
Tmpwka <a href="http://noblechristianonline.moonfruit.com/">christian louboutin wedding shoes</a> Nglsmu <a href="http://noblechristianonline.moonfruit.com/">discount christian louboutin</a> Sbcbzs <a href="http://noblechristianonline.moonfruit.com/">cheap christian louboutin</a> Iaykid http://noblechristianonline.moonfruit.com/
Srghgd <a href="http://louboutindiscountonsale.moonfruit.com">christian louboutin shoes</a> Ffgbru <a href="http://louboutindiscountonsale.moonfruit.com">christian louboutin uk sale</a> Zqsjqe <a href="http://louboutindiscountonsale.moonfruit.com">christian louboutin uk</a> Hwkrul http://louboutindiscountonsale.moonfruit.com
цитирай
37. анонимен - yCojixt Go Here
26.10.2012 02:04
Msbayc <a href="http://tinyurl.com/8o9lgta">ugg outlet online</a> Drwyml <a href="http://tinyurl.com/8o9lgta">ugg outlet online</a> Gwedwi <a href="http://tinyurl.com/8o9lgta">uggs outlet online</a> Odijrs http://tinyurl.com/8o9lgta
Nimhnc <a href="http://tinyurl.com/8gbupgb">ugg boots uk sale</a> Bzaezu <a href="http://tinyurl.com/8gbupgb">ugg boots stockists uk</a> Zhkzcd <a href="http://tinyurl.com/8gbupgb">ugg boots uk</a> Yyiquj http://tinyurl.com/8gbupgb
Wwzjsq <a href="http://tinyurl.com/9frznn2">cheap uggs</a> Onoodv <a href="http://tinyurl.com/9frznn2">cheap uggs</a> Hlworg <a href="http://tinyurl.com/9frznn2">uggs for cheap</a> Duzoye http://tinyurl.com/9frznn2
цитирай
38. анонимен - buy cialis online 10382
26.10.2012 07:40
<a href=http://cialisstorehere.com/#dogpm>cheap cialis</a> - <a href=http://cialisstorehere.com/#undkk >cheap cialis</a> , http://cialisstorehere.com/#spdab buy cialis
цитирай
39. анонимен - smujzb Go Here
28.10.2012 10:04
pMompqZe <a href="http://houstontexans-jerseys.us/andre-johnson-jersey-c-1.html">andre johnson youth jersey</a> hOjvqeGe <a href="http://houstontexans-jerseys.us/andre-johnson-jersey-c-1.html">andre johnson womens jersey</a>
xTvfgrXf <a href="http://denverbroncosjerseysshop.us/peyton-manning-jersey-c-20.html">peyton manning jersey</a> vXzpsaMj <a href="http://denverbroncosjerseysshop.us/peyton-manning-jersey-c-20.html">peyton manning jerseys</a>
iCwuzlTz <a href="http://oaklandraidersjersey.us/carson-palmer-jersey-c-4.html">palmer raiders jersey</a> nLlnneVs <a href="http://oaklandraidersjersey.us/darren-mcfadden-jersey-c-6.html">mcfadden jersey</a>
цитирай
40. анонимен - advance payday loans 17627
29.10.2012 05:54
<a href=http://fastcashloanshere.com/#dcaoz>fast cash advance payday loans</a> - <a href=http://fastcashloanshere.com/#qfqqf >fast cash advance payday loans</a> , http://fastcashloanshere.com/#htdbp payday loans
цитирай
41. анонимен - generic cialis 725 6418
30.10.2012 04:18
<a href=http://buycialisonlinepharma.com/#6840>buy cialis</a> - <a href=http://buycialisonlinepharma.com/#2037>buy generic cialis</a> , http://buycialisonlinepharma.com/#1924 generic cialis
цитирай
42. анонимен - buy viagra 19094
31.10.2012 23:46
<a href=http://cheapgenericviagranow.com/#erwnh>viagra without prescription</a> - <a href=http://cheapgenericviagranow.com/#fowrw >viagra 100 mg</a> , http://cheapgenericviagranow.com/#cpxrg cheap viagra online
цитирай
43. анонимен - Zqrogq Get Information
02.11.2012 21:47
Iaeyxs <a href="http://www.kunrest.com/louis-vuitton-outlet.php">louis vuitton online store</a> Jfqxna <a href="http://www.kunrest.com/louis-vuitton-outlet.php">louis vuitton outlet online</a> Qumfaf <a href="http://www.kunrest.com/louis-vuitton-outlet.php">louis vuitton outlet</a> Nprjet http://www.kunrest.com/louis-vuitton-outlet.php
цитирай
44. анонимен - zithromax 1000 mg 479 3284
02.11.2012 23:29
<a href=http://buyzithromaxonline24h.com/#19686>buy zithromax uk</a> - <a href=http://buyzithromaxonline24h.com/#1255>zithromax 250 mg</a> , http://buyzithromaxonline24h.com/#2330 zithromax 500 mg
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: miraculousreligion
Категория: Изкуство
Прочетен: 1604889
Постинги: 214
Коментари: 819
Гласове: 7947
Календар
«  Октомври, 2018  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Блогрол
1. МОЯТ ПРОЗОРЕЦ КЪМ СВЕТА - тези, които обичам да чета - нов допълнен и допълващ се кръг от приятели, и приятели на моите приятели!!
2. avangardi - Изкуство, наука, литература, музика, заняти
3. sensation - Мир свободной фантазии Вы настоящий любитель приключений.
4. mkalpakchiew.blog.bg
5. isoart - галерията на Искрен
6. Bogorodica
7. Иконописна работилница «Храм»
8. catholictradition Galleries
9. Света Гора (Атон/Афон)
10. Света Гора (Атон)
11. "ДВЕРИ НА ПРАВОСЛАВИЕТО".
12. Църковен вестник
13. tserkov
14. Мастерская «Храм»
15. иллюстрированный словарик связанным с иконописью
16. икон, мозаик, фресок, миниатюр, прорисей и переводов, упорядоченных по иконографии (изображения Спаса, Богоматери и различных святых, библейские и евангельские сюжеты и т. п.), иконописцам, иконописным школам, местоположению.
17. Официальный сайт Валаамского монастыря - Песнопения
18. Московский Иконописный Центр «Русская Икона»
19. aquarium
20. studio-art.kiev
21. postcardsavangard - Авторски поздравителни картички по различни поводи.
22. Светците-покровители
23. imen den
24. Килийни записки