Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.06.2008 11:00 - Климентино - шедьовърът на Анима меа Автор: kliment
Автор: miraculousreligion Категория: Изкуство   
Прочетен: 2508 Коментари: 1 Гласове:
0



30.05 22:02 - Климентино - шедьовърът на Анима меа image


Онези, които намират време и желание да спрат поглед в блога ми, ще да са забелязали появата на един полу-анонимен коментатор anima mea . С тази високообразована личност сме в два враждуващи помежду си църковни лагера и при все това, той е един от най-близките ми духом.

Неговата скромност и аристократизъм на духа ме ядосват понякога. Това е преуспял юрист и богослов с отлична диплома. Понякога вулканичният ми характер клокочи като руски чайник, че такива високообразовани чеда на Родната Църква позволяват на екстравагантни персони, чужди на Евангелието да дават морални уроци на православните българи.

От патриаршеските богослови уважавам две високонравствени личности, за които мога да кажа че са с капацитет и няма сянка на лукавство у тях. Това е доцент Георги Величков и въпросният Анима.

Георги Величков е човек с феноменална памет и енциклопедични познания. Съумя да защити докторат за Българската Екзархия в Атинския университет. Не съм чел научния му труд, но мога да се досещам за висотата и стойността му, след като гърците са го признали, бидейки написан срещу тях.

Георги Величков не е от лицемерите и затова не му позволиха да заеме достойно място в богословската наука. Българската православна иерархия ненавижда всеки интелигентен млад човек, който не им угодничи с божествения си талант.

Скърбя, че родното богословие загуби един талантлив и способен богослов. Същевременно приветствам интелигентната постъпка на Георги Величков да се отдаде на науката в държавен университет и се отдалечи от беззаконието.

Анима завършва своя магистърски труд по богословие и като преуспял вече български юрист, би могъл да бъде един прекрасен специалист по църковно право, но той е твърде интелигентен за да го допуснат родните владици близо до себе си. Не вярвам, че Анима е способен да приглуши съвестта си и да влее интелекта си в услуга на пошлостта и мафиотщината.

Благодаря му за критичния коментар в предшестващия постинг. Молитвено му пожелавам крепост душевни и телесни сили в борбата му в Църквата. Той все още е свободен човек и ако един ден реши да стане свещенослужител, тогава владиците ще му покажат къде зимуват раците.

Ако се въвлече в църковната пошлост, ще лиши ценителите на културата и изкуството от своите сладкодумни писания и фантастични фотографии.

Молитвено му пожелавам да пребъде на божествена стража за чистотата на Родната Църква и допринесе за освобождаването й от расоносната мафия!

Дано стане инициатор за събирането на разпиляния богословски потенциал и да не допускат скандални бизнесмени да решават съдбата на Църквата на псевдосъбори. Автор: kliment Категория: Други
Прочетен: 205 Коментари: 11
Последна промяна: 31.05 06:56 Коментари 1. enjoy6 - Добре е, че има толкова качествени
30.05 22:54 хора, които се противопоставят на расоносната мафия!
Честно си признавам, че всеки път, когато пристъпя в църква умишлено се абстрахирам от божиите "служители", защото много от тях с делата си не заслужават да се наричат божии. 2. rotazia - Несправедливо е ценни и неопетнени ...
31.05 06:42 Несправедливо е ценни и неопетнени хора да се губят в сянката лошото... 3. gantree - @ kliment
31.05 11:51 "Два враждуващи лагера"? Не мисля, че е казано точно. Думата "вражда" има прекалено точно и ясно значение именно за да не бъде използвана лекомислено. С останалото като мнение съм съгласен, така е.
И малкият е голям сладур, да е жив и здрав :) 4. zaw12929 - Винаги сте с тревога за...
31.05 15:39 за България. Поздравявам Ви Успех 5. skribezium - Моля, помогнете да открия
31.05 16:32 в нета превод на фермана на султана за създаване на българската екзархия. Благодаря предварително на всички, които ще се опитат да ми съдействат! 6. kliment - Ако се намират пловдивчани, които ...
31.05 17:02 Ако се намират пловдивчани, които спират поглед в блога ми, предлагам на вниманието им да прочетат разказчетата на Анима - г-н Марин Христов за гр. Пловдив.

http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=pravoslavie&Number=1941661703&page=&view=&sb=&part=1&vc=1

ДЕТСТВО И НАСТОЯЩЕ

Иначе, фотографиите му са публикувани във фотографските сайтове. Аз ги намирам из руските сайтове, където го адмирират.

Преди време бях дал линк към официално публикувания му пътепис за Атон - http://www.svetagora.org/library/marin/ - Хранилище на българския дух. Да се надявам, че ще публикува целия текст, който е бил орязан от издателите на списанието и ще го предостави на по-широк кръг читатели.

Българите имаме една народна сентенция, че под една мишница не се носят две дини. Понякога недоумявам как Марин Христов носи повече от две дини под мишниците си - юрист на високо отговорна длъжност, вечерен студент по богословие, глава на семейство, фотограф и не на последно място писател.

Много се смея, когато чета някакви сладникави реклами като сапунени мехурчета, че някакви си богословки развявали поли по Европа и били първите български докторантки по богословие тук и там. Да ги пита човек каква е ползата от всичката им реклама, като в България има толкова силен духовен глад и никакви сериозни богословски съчинения.

Този ми коментар е своеобразна провокация за Марин Христов или сигнал, че е крайно време да пропише на богословски теми и употреби редкия си писателски талант.

Не всякога скромността краси човека, може да му служи и за осъждане, че заравя талантите, поверени му от Бог!


7. zari - А непловдивчаните можем ли да се спрем
02.06 05:22 и прочетем разказите на Анима?
Сладко детеце и приятна майка. Предполагам семейството Ви.
Поздрави! 8. kliment - @ zari
02.06 05:49 Това е семейството на Анима. Открих оригиналната фотография в един руски сайт, където Анима е едмириран като фотограф и нарочно я сложих в блога си за да привлека вниманието му на отговора ми по неговия коментар за моите "размисли". Анима е на Света Гора в момента и затова не е изразил мнение. Ако се кликне върху фотографията, ще се види оригиналността на фотографита, сякаш съпругата му и малкият Климент(ино) са между страниците на голяма книга.
9. anastasiia - Аз, като една пловдивчанка,
02.06 11:03 надникнах на този адрес, който сте посочил...Стана ми приятно, защото много обичам Стария град...Дори вчера се разходих отново там. Но не тръгнах от църквата св. Марина, а от св. Богородица. Вчера, в нея беше изложена чудотворната икона на Богородица от Бачковския манастир... 10. tota - Климентино - шедьовърът на Анима меа
03.06 10:58 Благодаря ти ..и на мен ми стана приятно от споделеното за моя град и местата около него...
Хубав ден! 11. анонимен - anima
09.06 12:47 олеле... пламнаха ми ушите
не знам какво да напиша
:)


Тагове:   автор,   меа,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
1. kliment - http://animameatibiamandi. b...
09.08.2008 16:54
http://animameatibiamandi.blogspot.com/
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: miraculousreligion
Категория: Изкуство
Прочетен: 2104312
Постинги: 225
Коментари: 826
Гласове: 8372
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. МОЯТ ПРОЗОРЕЦ КЪМ СВЕТА - тези, които обичам да чета - нов допълнен и допълващ се кръг от приятели, и приятели на моите приятели!!
2. avangardi - Изкуство, наука, литература, музика, заняти
3. sensation - Мир свободной фантазии Вы настоящий любитель приключений.
4. mkalpakchiew.blog.bg
5. isoart - галерията на Искрен
6. Bogorodica
7. Иконописна работилница «Храм»
8. catholictradition Galleries
9. Света Гора (Атон/Афон)
10. Света Гора (Атон)
11. "ДВЕРИ НА ПРАВОСЛАВИЕТО".
12. Църковен вестник
13. tserkov
14. Мастерская «Храм»
15. иллюстрированный словарик связанным с иконописью
16. икон, мозаик, фресок, миниатюр, прорисей и переводов, упорядоченных по иконографии (изображения Спаса, Богоматери и различных святых, библейские и евангельские сюжеты и т. п.), иконописцам, иконописным школам, местоположению.
17. Официальный сайт Валаамского монастыря - Песнопения
18. Московский Иконописный Центр «Русская Икона»
19. aquarium
20. studio-art.kiev
21. postcardsavangard - Авторски поздравителни картички по различни поводи.
22. Светците-покровители
23. imen den
24. Килийни записки
25. мегавселена
26. календар