Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2009 06:34 - Патриаршията се сдоби с официалния електронен сайт на Българската православна църква (БПЦ) - Българска патриаршия.
Автор: miraculousreligion Категория: Изкуство   
Прочетен: 2202 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 20.06.2009 06:36


image

Фотограф: Асен Тонев

image

Списък на кандидатите за ръкоположения на енорийски свещеници, условията за почивка в Синодалната почивна станция в Несебър и  подробности за Петровия пост са част от актуалните новини, които могат да бъдат прочетени на официалния електронен сайт на Българската православна църква (БПЦ) - Българска патриаршия. Сайтът е достъпен от днес на адрес www.bg-рatriarshia.bg, а негов духовен ръководител е Сливенският митрополит Йоаникий.
http://www.bg-patriarshia.bg/index.php

В препълнения салон на Софийската митрополия при представянето на сайта присъстваха патриарх Максим, митрополитите от Светия синод, много духовници, екипът на проекта, университетски преподаватели.

В словото си патриарх Максим каза, че официалният електронен сайт на БПЦ-Българска патриаршия е естествено продължение на вековната апостолска, мисионерска, духовно-просветна и културна дейност на нашата църква. Сайтът ще послужи и за засилване на диалога с медиите и с държавните институции, допълни Негово светейшество, цитгиран от БТА.

По думите на патриарх Максим чрез сайта църквата отговаря на оправдания обществен интерес към нейния живот и задоволява потребността на българската нация да чува позицията на БПЦ по актуалните проблеми на нашето време. Днес, когато ролята на електронните медии в живота на съвременното общество динамично нараства, Светият синод счита, че е от голяма важност, както за БПЦ, така и за нацията ни като цяло, интернет пространството да бъде пропито с църковно благовестие в истински православен дух, посочи още Негово светейшество в словото си.
image 
Патриарх Максим Снимка Веско Боришев
Целта на сайта е да представя официалната позиция на БПЦ по всички догматически, литургически, нравствени, канонически и практически аспекти в духовния живот на православните християни, каза Ловчанският митрополит Гавриил. Той допълни, че сайтът ще излага и официалното мнение на БПЦ по най-значимите въпроси от национален и международен характер, както и ще допринася за медийното оформяне на по-положителен обществен образ на
църквата.

Сайтът има специална програма за ползване и от хора с увредено зрение. Освен новини от БПЦ, ще се публикуват аудионовини, има и фотогалерия с православни храмове.



Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
1. rummi - похвално!
20.06.2009 11:37
има нужда от този диалог.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: miraculousreligion
Категория: Изкуство
Прочетен: 2101540
Постинги: 225
Коментари: 826
Гласове: 8368
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. МОЯТ ПРОЗОРЕЦ КЪМ СВЕТА - тези, които обичам да чета - нов допълнен и допълващ се кръг от приятели, и приятели на моите приятели!!
2. avangardi - Изкуство, наука, литература, музика, заняти
3. sensation - Мир свободной фантазии Вы настоящий любитель приключений.
4. mkalpakchiew.blog.bg
5. isoart - галерията на Искрен
6. Bogorodica
7. Иконописна работилница «Храм»
8. catholictradition Galleries
9. Света Гора (Атон/Афон)
10. Света Гора (Атон)
11. "ДВЕРИ НА ПРАВОСЛАВИЕТО".
12. Църковен вестник
13. tserkov
14. Мастерская «Храм»
15. иллюстрированный словарик связанным с иконописью
16. икон, мозаик, фресок, миниатюр, прорисей и переводов, упорядоченных по иконографии (изображения Спаса, Богоматери и различных святых, библейские и евангельские сюжеты и т. п.), иконописцам, иконописным школам, местоположению.
17. Официальный сайт Валаамского монастыря - Песнопения
18. Московский Иконописный Центр «Русская Икона»
19. aquarium
20. studio-art.kiev
21. postcardsavangard - Авторски поздравителни картички по различни поводи.
22. Светците-покровители
23. imen den
24. Килийни записки
25. мегавселена
26. календар