Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.09.2007 15:00 - Открития - Екип от руски физици смая света със сензационни открития - Прекръстването и молитвата “Отче наш” убиват микроби - Божият знак успява да промени дори
Автор: miraculousreligion Категория: Технологии   
Прочетен: 3372 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 10.09.2007 17:17


Екип от руски физици смая света със сензационни открития - Прекръстването и молитвата “Отче наш” убиват микроби - Божият знак успява да промени дори и оптичните свойства на водата
image

Учените доказаха опитно, че кръстният знак убива микроби и променя оптичните свойства на водата. За сензационното откритие съобщава руският в. "Живот". Изследванията са направени в лаборатория за медико-биологични технологии в промишлената и морската медицина в Петербург.

"Потвърдихме, че древният обичай да се прекръства храната и питието на трапезата има дълбок мистичен смисъл с практическа полза храната се очиства буквално за миг и това велико чудо се случва всеки ден", разказва физикът Ангелина Малаховская. Изследванията на силата на кръстния знак Малаховская и нейният екип провеждат почти 10 години. Сериите експерименти потвърждават едно и също налице е научен феномен. При опитите са открити уникални бактерицидни свойства, които се проявяват във водата при нейното освещаване с молитва и кръстен знак. При изследванията е намерено и ново, досега неизвестно свойство на Божието Слово да преобразява структурата на водата нейната оптична плътност се повишава в късата ултравиолетова област на спектъра. Самата възможност за провеждането на тези изследвания е цяло чудо за Ангелина Малаховская и нейните колеги от Петербург проектът нито е финансиран, нито влиза в програмата за научни изследвания. Учените обаче се справят с огромния обем научна работа безвъзмездно само за да дадат възможност на хората да усетят целителната сила на Бога. 

Сериите експерименти многократно препотвърждават едно и също - налице е научен феномен: открити са уникални бактерицидни свойства, появяващи се във водата от нейното освещаване с молитва и кръстен знак. Открито е и ново, досега неизвестно свойство на Божието Слово да преобразява структурата на водата, значително повишавайки нейната оптическа плътност в късата ултравиолетова област на спектъра.

Физиците проверяват действието на молитвата "Отче наш" и кръстния знак върху патогенните бактерии. За изследване са взети проби на води от различни кладенци, реки и езера. Всички проби съдържат златист стафилокок. След прочитането на молитвата "Отче наш" и прекръстването на пробата, се оказва, че количеството вредни бактерии намалява 7, 10, 100 и даже повече от 1000 пъти!

По условие на експеримента - за да бъдат изключени влияния на възможно мислено внушение - молитвата е четена и от вярващи, и от невярващи хора. Броят патогенни бактерии в различните среди всеки път намалява в сравнение с контролния образец.Благотворното влияние на молитвата и кръстния знак се отразяват и върху всички участници в експеримента при тях се стабилизира кръвното налягане, подобряват се и кръвните показатели. Интересното е, че при хипотониците кръвното се повишава, а при хипертониците се понижава. 
Експериментът показва и още една особеност когато участникът не е толкова съсредоточен или дори е небрежен при осеняването с кръстен знак (средата на челото, центърът на слънчевия сплит, ямките на дясното и лявото рамо), положителният резултат от въздействието намалява или дори съвсем отсъства.
image
Според Ангелина Малаховская, при промяната в оптичната плътност на водата тя се насища със светлина. Човешкото око, естествено, не може да улови тези изменения в структурата на водата, но спектрографът дава обективна оценка на явлението. 

Кръстният знак променя почти мигновено оптическата плътност на водата. Оптическата плътност на водопроводната вода, над която е извършен кръстен знак, се повишава по различен начин при извършване на кръстното знамение от мирянин или от свещеник - при кръстен знак от мирянин оптическата плътност се повишава почти 1,5 пъти, а при освещаване от свещеник - почти 2,5 пъти! Тоест, водата "различава" степени на освещаването. 

Може да се каже, че кръстното знамение е генератор на светлина. При никакви други позиции на пръстите на ръцете няма никакви изменения в оптическата плътност на водопроводната вода, категорични са участниците в експеримента. 

Кръстът е основният символ на християнството. В миналото от ранно детство учели децата да събират пръстчета и да се кръстят. Сега много от нас учат това движение в зряла възраст. 

Интересен е резултатът при осеняване на водата с кръстен знак от човек, приел свето Кръщение, но невярващ и не носещ кръстче. Оказва се, че водата "различава" даже степени на вярата оптическата плътност се променя едва с 10 на сто! При никакви други позиции на пръстите на ръцете няма изменения в оптическата плътност на водата, твърдят участниците в експеримента.

За невярващите това действие може и да не означава нищо, но не е така за православния християнин. Защото кръстът е неговата защита. Човек пребивава не само във физическия, но и в духовния свят. В този духовен свят ние се намираме между двата полюса - между божествената любов и противодействащата й злоба, тъмна отрицателна енергия, която народът нарича нечиста сила. И кръстът е нашата защита от нея.


Публикувана на 09.04.2006 година

http://www.monitor.bg




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
1. comfy - ....
10.09.2007 16:51
Нет слов....
цитирай
2. breathe - Любопитно, но да си призная, много ...
15.09.2007 15:30
Любопитно, но да си призная, много скептично гледам на подобни "чудеса". В интерес на истината, никъде, освен тук, не намерих тази статия. Ще помоля автора за конкретен линк.
цитирай
3. avangardi - Публикувана на
18.09.2007 20:53
http://www.chudesa.net/?p=statia&statiaid=2802
КРЪСТНИЯТ ЗНАК УБИВА МИКРОБИ
научен феномен
Статията е видяна 340 пъти
Гласували: 1 2 3 4 5
Размер на шрифта:
Публикувана на 2007-07-16 18:10:07 от Редактор


Нед Апр 09, 2006 4:01 am от Димитър Колешев
Източник: http://www.monitor.bg

http://www.travelguide-bg.com/news/news.php?id=2295&print=1

и т.н.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: miraculousreligion
Категория: Изкуство
Прочетен: 2103391
Постинги: 225
Коментари: 826
Гласове: 8370
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. МОЯТ ПРОЗОРЕЦ КЪМ СВЕТА - тези, които обичам да чета - нов допълнен и допълващ се кръг от приятели, и приятели на моите приятели!!
2. avangardi - Изкуство, наука, литература, музика, заняти
3. sensation - Мир свободной фантазии Вы настоящий любитель приключений.
4. mkalpakchiew.blog.bg
5. isoart - галерията на Искрен
6. Bogorodica
7. Иконописна работилница «Храм»
8. catholictradition Galleries
9. Света Гора (Атон/Афон)
10. Света Гора (Атон)
11. "ДВЕРИ НА ПРАВОСЛАВИЕТО".
12. Църковен вестник
13. tserkov
14. Мастерская «Храм»
15. иллюстрированный словарик связанным с иконописью
16. икон, мозаик, фресок, миниатюр, прорисей и переводов, упорядоченных по иконографии (изображения Спаса, Богоматери и различных святых, библейские и евангельские сюжеты и т. п.), иконописцам, иконописным школам, местоположению.
17. Официальный сайт Валаамского монастыря - Песнопения
18. Московский Иконописный Центр «Русская Икона»
19. aquarium
20. studio-art.kiev
21. postcardsavangard - Авторски поздравителни картички по различни поводи.
22. Светците-покровители
23. imen den
24. Килийни записки
25. мегавселена
26. календар